12 Mart 2013 Salı

Elmalı Ödül Bisküvisi

Köpüşünüze bisküvi
yapmak ister misiniz?
Evdeki malzemelerle yapabileceğiniz 
pratik bir tarif vereceğim. 

Meyveli oluşu ile uzun süre saklanabilecek olan 
bisküvilere köpüşlerim elbette bayıldılar.

Malzemeler;
Kibrit kutusu kadar az yağlı
tulum peyniri,
2 tane kabuğu soyulmuş elma,
1 fincan az yağlı ev yoğurdu,
7.5 fincan un,
Yapılışı;
Elmayı ve peyniri rendeleyip 
yoğurt ile beraber karıştırın. 
Unu azar azar yoğurdukça ekleyin.
Yumuşak bir kıvama gelince 
evdeki hamur kalıpları ile 
ya da dilediğiniz bir şekilde 
hamurları minik minik şekillendirin.
Şekillendirme esnasında hamur elinize
 yapışırsa elinize biraz un serpin. 
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ya da 
un serpin ve kurabiyeleri tepsiye dizin. 
Ortalama 30 dakika 200 derece fırında pişirin. 
Hemen fırından çıkarmayın. 
Soğusun hatta kıtır kıtır olsun, kurusun. 
Soğuduktan sonra bir kavanoza koyun. 
Dilediğiniz zaman köpüşünüze verin. 
Ödül maması kullanımı hakkında 

daha detaylı bilgi için tıklayın.