Kaç aydır evsel ödül maması ödül kurabiyesi
yapacağım diye tarif araştırıyorum.
yapacağım diye tarif araştırıyorum.
Etli olsun, meyveli olsun, kolay malzemeler
olsun, yağ olmasın, tuz - şeker olmasın diye
çırpınarak onlarca tarif buldum.
olsun, yağ olmasın, tuz - şeker olmasın diye
çırpınarak onlarca tarif buldum.
En sonunda 4-5 malzeme ile denemeye koyuldum.
Tam istediğim gibi olmasa da çocuklar bayıldılar.
Malzemeler;
6.5 fincan yulaf kepeği
1 çay bardağı tavuk suyu,
1 tane rendelenmiş havuç,
4 tane rendelenmiş sosis.
Yapılışı;
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Şekillendirme konusunda keyfinize
göre davranabilirsiniz.
Ben uzun uzun yaptım
ama siz minik minik tek
lokmalık toplar da yapabilirsiniz.
Şekillendirirken hamurun ellerinize
yapışmaması için avcunuzu su ile ıslatınız.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ya da
un serpin ve kurabiyeleri tepsiye dizin.
200 derece fırında ortalama 30 dk. pişirin.
Hemen fırından çıkarmayın.
Soğusun hatta kıtır kıtır olsun, kurusun.
Soğuduktan sonra bir kavanoza koyun.
Dilediğiniz zaman köpüşünüze verin.
Ödül maması kullanımı hakkında
daha detaylı bilgi için tıklayın.
6.5 fincan yulaf kepeği
1 çay bardağı tavuk suyu,
1 tane rendelenmiş havuç,
4 tane rendelenmiş sosis.
Yapılışı;
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Şekillendirme konusunda keyfinize
göre davranabilirsiniz.
Ben uzun uzun yaptım
ama siz minik minik tek
lokmalık toplar da yapabilirsiniz.
Şekillendirirken hamurun ellerinize
yapışmaması için avcunuzu su ile ıslatınız.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ya da
un serpin ve kurabiyeleri tepsiye dizin.
200 derece fırında ortalama 30 dk. pişirin.
Hemen fırından çıkarmayın.
Soğusun hatta kıtır kıtır olsun, kurusun.
Soğuduktan sonra bir kavanoza koyun.
Dilediğiniz zaman köpüşünüze verin.
Ödül maması kullanımı hakkında
daha detaylı bilgi için tıklayın.