Papatya prensesim, vanilyalı kurabiyem,
sütlü şekerim, gülen yüzlüm, ruhumun eğlenceli yanı,
en keyifli ve sakin tarafım LİKYA'M...
Likya hayatımıza katılmasaymış;
suratsız paşam, minik danam Kont ile hayat
baya eğlencesiz olurmuş sanıyorum :) Çünkü minik kızım
hep neşeli, hep sırıtık ve hep oyuna hazırdır.
suratsız paşam, minik danam Kont ile hayat
baya eğlencesiz olurmuş sanıyorum :) Çünkü minik kızım
hep neşeli, hep sırıtık ve hep oyuna hazırdır.
Cümlemi ikiletmez, kesinlikle konuyu uzatmaz.
Beni mutlu etmek adına Kont'un dağıttığı terlikleri dahi toparlar.
Beni mutlu etmek adına Kont'un dağıttığı terlikleri dahi toparlar.
Her ortamda nazikliği ve şirinliği ile dişiliğini belli eder.
enerjisi ve gerçek köpeksi tavırları, ipeksi tüyleri, insanın
içini ısıtan bakışları ve tatlı dili ile yaşamak hep bana neşe katmıştır.
sunan elleri yalamadan başlamayan, eşi Kont ile pati patiye
uyuyan ve her şeyini paylaşan, çamur
sevdalısı güzel kızımın dün (21Mayıs) doğum günüydü...
Her doğum günlerinde olduğu gibi yine onlara
özel yaptığım pasta ile doğum gününü kutladık.
- 5 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 adet somonlu konserve
- Tuzsuz peynir rendesi
- Tuzsuz peynir rendesi
Üzeri için:
- 2 adet çubuk kraker
- Bir kaç adet kuru mama
- Bir kaç adet kuru mama
Patatesi haşlıyoruz. Kabuklarını soyup bir kaşık yardımıyla eziyoruz.
Bir yandan ince bulguru yarım çay bardağı su ile ıslatıp
suyunu çekene dek bekletiyoruz.
1. Konserveyi bir kaba koyup pati şekli veriyoruz.
2. Üzerini bulgur ile sıvıyoruz.
3. İsteğe göre şekli değiştirebilirsiniz.
* Ezme patates ile peynir rendesini karıştırıp hamur kıvamına getiriyoruz.
1. Konserveyi bir kaba koyup pati şekli veriyoruz.
2. Üzerini bulgur ile sıvıyoruz.
3. İsteğe göre şekli değiştirebilirsiniz.
* Ezme patates ile peynir rendesini karıştırıp hamur kıvamına getiriyoruz.
4. / 5. Bulgur ile sıvadığımız şekilleri bu hamur ile kaplıyoruz.
7. Krakerleri ve mama tanelerini de koyup köpüşümüze sunuyoruz.
İyi ki doğdun Likya...