21 Şubat 2013 Perşembe

Kopek Pastası Tarifi

Denenmemiş pasta tarifim :)
Malzemeler:

- 3 tane orta boy patates,
- 1 su bardağı pirinç,
- 1 kutu balıklı, hindili, ördekli,
 kuzulu, tavuklu vb. aromalı 
konserve (tercihe bağlı),
- 1 orta boy havuç,
- 1 su bardağı bezelye,
Üzeri için;
- 4 / 5 sosis ya da 
- Lor peynir.

Yapılışı;
Patatesler, havuç ve bezelyeler haşlanır. 
Pirinç ise ayrı bir kapta lapa halini alana kadar pişirilir. 
Patates haşlandıktan sonra soyulup püre haline getirilir. 
Pirinç lapası ve patates püresi katı bir hal 
alana kadar iyice ezilip karıştırılır. 
* Bu püre karışımı pastamızın kalıbı olacak, 
bu yüzden sert olması gerekiyor.


Pürenin bir kısmı taban olarak pasta tabağına konur. 

Yuvarlak şekil verilir. Üzerine haşlanmış havuç, 

konserve ve bezelye konur. Üstüne yeniden püre konur. 

Bu kez konan püre pastamızın tavan kısmı 
olacak şekilde konur. Yuvarlak şekil alması sağlanır.

Üzeri isteğe göre lor peynir, krem peynir ya da sosis rendesi ile kaplanabilir.
Buzdolabından dondurulup bir kaç saat sonra servis edilir. 
* Krem peyniri içeriğinde yağ olduğu için şahsen tercih etmem.
* Ölçüyü dilediğiniz gibi azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Veterinerinize danışınız.!