22 Mayıs 2013 Çarşamba

♥ Likya'm 2 Yaşında ♥

Papatya prensesim, vanilyalı kurabiyem, 
sütlü şekerim, gülen yüzlüm, ruhumun eğlenceli yanı, 
en keyifli ve sakin tarafım LİKYA'M...
Likya hayatımıza katılmasaymış;
suratsız paşam, minik danam Kont ile hayat 
baya eğlencesiz olurmuş sanıyorum :) Çünkü minik kızım 
hep neşeli, hep sırıtık ve hep oyuna hazırdır. 
Cümlemi ikiletmez, kesinlikle konuyu uzatmaz.

 Beni mutlu etmek adına Kont'un dağıttığı terlikleri dahi toparlar. 
Her ortamda nazikliği ve şirinliği ile dişiliğini belli eder. 
Likya'nın kelimelere sığmaz ama kontrol edilebilir 
enerjisi ve gerçek köpeksi tavırları, ipeksi tüyleri, insanın 
içini ısıtan bakışları ve tatlı dili ile yaşamak hep bana neşe katmıştır. 
Bebekliğinden beri önüne konan mamaya ona mama 
sunan elleri yalamadan başlamayan, eşi Kont ile pati patiye 
uyuyan ve her şeyini paylaşan, çamur 
sevdalısı güzel kızımın dün (21Mayıs) doğum günüydü...
Her doğum günlerinde olduğu gibi yine onlara 
özel yaptığım pasta ile doğum gününü kutladık.
Malzemeler:
- 5 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 adet somonlu konserve 
- Tuzsuz peynir rendesi

Üzeri için: 
- 2 adet çubuk kraker
- Bir kaç adet kuru mama
Yapılışı: 
Patatesi haşlıyoruz. Kabuklarını soyup bir kaşık yardımıyla eziyoruz. 
Bir yandan ince bulguru yarım çay bardağı su ile ıslatıp 
suyunu çekene dek bekletiyoruz.
1. Konserveyi bir kaba koyup pati şekli veriyoruz.
2. Üzerini bulgur ile sıvıyoruz.
3. İsteğe göre şekli değiştirebilirsiniz.
* Ezme patates ile peynir rendesini karıştırıp hamur kıvamına getiriyoruz. 
4. / 5. Bulgur ile sıvadığımız şekilleri bu hamur ile kaplıyoruz. 
7. Krakerleri ve mama tanelerini de koyup köpüşümüze sunuyoruz. 
İyi ki doğdun Likya...